menu
icon

Dien uw aanvraag in

Laat de professionals uit Arnhem weten wat uw wensen zijn

icon

Wacht een aantal minuten

Onze professionals worden op de hoogte gesteld en doen een voorstel

icon

Vergelijk!

Vergelijk de aanbiedingen en kies die wat het beste bij u past

mediators Arnhem

Een kundige Mediator uit Arnhem helpt u graag verder.

Hoe, wat en waarom mediation in Arnhem

Een mediator is een onafhankelijke bemiddelaar die partijen in een conflict helpt om weer samen in gesprek te komen en te zoeken naar een voor beide partijen acceptabele oplossing. Een mediator kiest geen partij en zal ook nooit een oordeel vellen, zoals bijvoorbeeld een advocaat doet of een rechter. Een mediator luistert vooral naar beide partijen en probeert de knelpunten boven tafel te krijgen. Het doel van een mediation traject is dat er een overeenkomst wordt gesloten tussen allebei de partijen, en dat zij zelf tot die overeenkomst komen en vooral dat deze acceptabel is voor allebei de partijen. Deze overeenkomst kan wellicht in een wettig document worden vastgelegd. Op deze manier kan men voorkomen dat er op een later tijdstip weer een conflictsituatie zal ontstaan.

Conflicten van zakelijke of bijvoorbeeld relationele aard, een mediator uit Arnhem biedt uitkomsten.

Het komt frequenter voor dan u denkt. Geschillen waar men geen oplossing lijkt te kunnen vinden. Er wordt niet meer naar elkaar geluisterd en uiteindelijk wordt de relatie veel slechter. De standpunten van de betrokken partijen verharden. U kunt in zulke situaties natuurlijk een advocaat in de arm nemen, maar dat is meestal niet nodig.

Mediation, of conflictbemiddeling in het Nederlands, wordt sinds de jaren tachtig ingezet en groeit in populariteit. Tegenwoordig is mediation vaak de eerste stap in het proces van het beëindigen van een geschil.

Men kan de hulp van een mediator uit Arnhem onder andere inroepen bij:

  • familieconflicten, echtscheiding, erfenissen enz
  • conflicten tussen buren
  • werkgever en werknemer conflicten
  • conflicten tussen leverancier en afnemer
  • andere zakelijke geschillen
  • conflicten tussen de overheid en burgers
1.437
Klanten geholpen met mediators vergelijken
8.124
Totaal gerealiseerde professionele connecties
€ 112,-
Gemiddelde besparing p.p. door te vergelijken
Arnhem

De kosten van de mediator uit Arnhem

Elke mediator heeft zijn of haar eigen uurtarief. Hierdoor liggen de tarieven zo ver uit elkaar. Voor bedrijven en voor particulieren hanteren de meeste mediators andere uurtarieven. Het allereerste gesprek is meestal gratis en vrijblijvend, dit is het zogenaamde intake gesprek. De mediator zal u vaak in dit eerste gesprek het uurtarief mededelen dat u moet betalen en er zal dan ook worden meegegeven hoeveel gesprekken nodig zullen zijn.

Mediators die een samenwerkingsverband hebben met de Raad voor Rechtsbijstand kunnen voor u subsidie bij de overheid aanvragen, dit is de zogenaamde toevoeging. Indien u aan de voorwaarden voor de subsidie voldoet, betaalt u alleen maar een eigen bijdrage. Deze subsidie is uiteraard afhankelijk van het inkomen en eigen vermogen van de aanvragers. Uw mediator kan u hierover informeren.

Het totaal aantal gesprekken dat gevoerd is, bepaald de totale kosten van een mediation. Meestal zijn er tussen de drie en vijf gesprekken nodig om partijen tot een oplossing te laten komen. Wordt men het, ondanks mediation, niet eens, dan kan de onenigheid alsnog bij een rechtbank wordt voorgelegd. Een rechtbank procedure is echter wel een stuk duurder dan een mediationtraject.

Heeft u behoefte aan naar mediation? Vindt hier een mediator uit Arnhem, door uw gegevens achter te laten. Van diverse mediators uit Arnhem zult u dan een prijsopgave ontvangen in uw e-mail waarmee u een lopend conflict tot een oplossing kunt brengen.

mac
mac
img

Ik ben Siebrand Bolder, regiomanager in Arnhem. Ik sta persoonlijk garant voor een succesvolle connectie tussen u en een mediator uit Arnhem.

Zoeken naar fijne mediators in Arnhem?

Een gang naar de rechtbank is niet noodzakelijk als u gebruik maakt van mediation. Waarschijnlijk wint u uw zaak wel voor de rechter als u gelijk heeft, maar ga er wel vanuit dat in geval van een rechtszaak beide partijen het slachtoffer zijn. In geval van een rechtszaak zal de relatie tussen beide partijen stuklopen en heel moeilijk te herstellen zijn. Op zakelijk gebied kan dit enorme gevolgen hebben, zowel financieel als uw goede naam die in een negatief daglicht komt te staan.

In geval van gerechtelijke uitspraak is de verliezende partij ook nog eens een dubbele verliezer, want deze partij wordt ook veroordeeld voor het betalen van de proceskosten. De kosten van de mediator uit Arnhem worden altijd gedragen door beide partijen. Het is daarom belangrijk dat beide partijen er het beste van maken. Als betrokken partijen tot een oplossing weten te komen, dan is dit vooral de verdienste aan henzelf en omdat de mediator als onafhankelijke derde erbij heeft gezeten.

Wat voor u ook heeft, er is altijd een kans om dit met mediation op te lossen. Bent u op zoek naar een mediator in Arnhem? Laat hier diverse offertes naar u sturen van diverse professionele mediators uit Arnhem en uw conflict behoort wellicht spoedig al tot het verleden.

Snel vrijblijvende offertes aanvragen

Recensies

Dit is wat tevreden Mediator matches over Professionals Arnhem te zeggen hebben!

img

Quintijn aan 't Kokshuis

Zoals beloofd had Professionals Arnhem meteen een geschikte Mediator aangeleverd. Ik ben dan ook tevreden over jullie dienst. Ik zou Professionals Arnhem dan ook echt aan iedereen aanbevelen.

img

Marjoleine Soeterik

Ik ben aangenaam verrast door de dienst van jullie. Binnen een aantal dagen had ik een fijne Mediator die volledig begreep wat ik wil!

Professionals uit andere branches in Arnhem

Let's Talk

Bij Professionals Arnhem staan we altijd voor u klaar. Vul het formuliertje in of neem contact op, dan helpen wij u zo goed mogelijk verder.

Naar het contactformulier